sâmbătă, 12 august 2017

Nodul gordian
’’Nodul Gordian’’ este expresia utilizată pentru a descrie o problemă extrem de complicată, care, aparent, nu are soluţie.
Originile termenului ne duc în perioada lui Alexandru cel Mare. După cum se povesteşte, în anul 333 î.Hr., cuceritorul macedonian se îndrepta cu armata sa către capitala frigiană, Gordium ( ce află acum în Turcia de astăzi). La sosirea în oraş, au întâlnit o diligenţă veche, jugul ei era legat cu ceea ce un istoric roman  a descris, mai târziu, ca fiind " mai multe noduri toate atât de strâns legate între ele, încât era imposibil să vezi cum s-au fixat." 
Tradiţia frigiană spune că vagonul ar fi aparţinut o dată lui Gordius, tatăl celebrului rege Midas. Porivit unui oracol, omul care va putea dezlega nodurile făcute de el ar fi fost destinat să devină conducător al întregii Asii.
Potrivit vechiului cronicar Arrian, năvalnicul Alexandru a fost imediat "cuprins de o dorinţă arzătoare" să dezlege nodul gordian. După ce s-a muncit să-l dezlege, însă, fără succes, el s-a îndepărtat de frânghiile noduroase şi a proclamat: "Nu contează modul în care aceste frânghii vor fi dezlegate". După aceste cuvinte, el a scos sabia din teacă şi a înjumătăţit nodul dintr-o singură lovitură. 
Cred ca acest exemplu trebuie luat si de catre nationalistii din Romania. 
Tot ce se intampla in tara  este o balmajala care se zice ca, este politica pentru a nu face nimic concret. Si acum cu pensiile speciale "a se face dar nu se face nimic"!
Vad ca acum sunt violente in America provocate de "albi" Sa asteptam dimineata cand se vor limpezi apele ca sa tragem concluzii. Daca si in America tara tuturor noilor veniti, sant nemultumiri nationaliste ce sa mai zicem noi, care avem o datorie de onoare fata de acest popor,  stapan aici de mii de ani?
Ne lipseste doar curajul pentru actiune.Sau rezolvam fara nici o determinare ci, doar cu un sut in chiur la o adica, care inseamna un pas inainte ?
Ce asteptam ?Capeteniile maghiare isi fac sarbatorile si sedintele  la noi in Transilvania, doar de 1 Decembrie Ziua Nationala, sunt in doliu. Mai este putin sa-i alunge pe romani cu pliciul de muste. Alesii au alte treburi, care in caz de  fortare a notei de catre unguri, nu-i incurca cu nimic. Averile din  bugetele tarii de peste 27 de ani, sunt puse bine la pastrare pentru multe generatii !
Cu noi este mai greu ca, ramanem cu praful de pe toba. Ia sa ne suflecam manecile, sa luam sabia si sa sarim pe cai mari !!!
Asa am facut de veacuri, acum lenevim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu